Event - Save the company!

"Problems cannot be solved with the same mindset that created them"- Albert Einstein

Ervaar zelf de kracht van anders denken, omdenken en loslaten van paradigma’s. We zien allemaal dat de wereld in hoog tempo blijft veranderen. Het is enorm verleidelijk om problemen van vandaag op te lossen met denkbeelden van gisteren. En zoals Albert Einstein al zei; dat is niet de manier.

Blog - HiëraGyroscoop

Wat hebben we het toch goed hier en nu. We leven in een maatschappij waarin authenticiteit en eigenwaarde enorm hoog in het vaandel staan. Vrijheid van meningsuiting is een waardevol goed en gelijkheid in rechten en plichten vormen daarbij onze basis. Superhelden, ‘Inspirational leaders’ en ‘boegbeelden’ zijn prima geaccepteerd omdat het gaat over inhoud, kwaliteit en authenticiteit. Vanuit deze wetenschap is het dan ook niet vreemd dat we een aversie hebben tegen verschillende vormen van klassieke hiërarchie.

Video - Lego serious play

Lego serious play is een speelse vorm van design thinking. Je kijkt op systemische wijze naar je organisatie en bouwt op een spelende manier metaforen voor de mensen die erin zitten. Met ‘awesome’ resultaat.

Video - Intermezzo

De nieuwe wereld staat niet voor de deur, hij zit stiekem al in de woonkamer op je te wachten. As we speak zijn er over de hele wereld technologische ontwikkelingen gaande die onze verbeelding te boven gaan.
De Hyperloop, robotica, cryptocurrency. Ontwikkelingen die we zien als 'de toekomst' zijn morgen alweer oud nieuws; de trein van de vooruitgang staat nooit stil.

Toch willen we je wat van dat oude nieuws meegeven.

Blog - De Schietschijf

De lichten worden gedimd… tromgeroffel vangt heftig aan en maakt langzaam plaats voor een zachte ademhaling. De spanning stijgt. Mijn hemel wat is dit zenuwslopend. In de piste staat een messenwerper in passende outfit tegenover zijn liefje. Zij staat op de stip met haar rug tegen een grote wit met rood geverfde houten schietschijf .

Zichtbaar zenuwachtig staat zij te wachten op wat komen gaat, terwijl hij een zwarte stoffen kap over zijn hoofd doet. Hij pakt op de tast 3 flinke kapmessen uit een standaard. Twee stuks in zijn linkerhand en één in zijn rechterhand waarmee hij alvast wat gooiende bewegingen maakt. Het tromgeroffel zwelt nog even aan om vervolgens tot een oorverdovende stilte gebracht te worden…

Video - The Disruptors' Community Kickoff

Op 13 april - precies een jaar na het openingsfeestje van The Disruptors in Microlab - hebben the Disruptors opnieuw een feestje gebouwd. Ditmaal om hun Community het levenslicht te laten zien.

Blog - Kantelingsalfabet

Begin 2015 ben ik vanwege mijn kantelgedachtes over arbeid gevraagd om mee te schrijven aan het boek “Het Kantelingsalfabet”. Het is een co-creatie van meer dan 100 mensen geworden waarin iedereen verteld over zijn kantelmoment.

Blog - Roodkapje en de kracht van het netwerk

Een tijdje geleden mocht ik zitting nemen in een radiodebat. Een van de stellingen was: een goed netwerk is cruciaal bij het vinden van een baan. Om maar meteen heel verrassend met de deur in huis te vallen: ik ben het volledig met die stelling eens. En toch heeft deze stelling me ook aan het denken gezet want waarom werkt dat eigenlijk zo? Uiteindelijk kwam ik tot de schokkende ontdekking dat mijn vader altijd al gelijk heeft gehad: het heeft alles te maken met Roodkapje…

Blog - En, is de beloning naar wens?

Een tijd terug was ik aanwezig bij een evenement waar ook Ricardo Semler van het Zuid-Amerikaanse Semco live aanwezig was. Wat een verhaal! Hij is al jaren bezig met de vormgeving van het bijzondere bedrijf Semco. Daar waar geen hiërarchie heerst, daar waar men doet waar men zin in heeft en daar waar men zijn eigen beloning bepaalt. Het klinkt bijna utopisch en te mooi om waar te zijn en toch bestaat het. Maar waarom vinden wij het zo utopisch?

Oproep - Doe mee!

The Disruptors groeien als kool en daar zijn we trots op! We komen op het punt dat we te veel werk hebben en te weinig Disruptors….