4S MODELbliksem

Hieronder lees je meer over het 4S model waar wij in geloven en kun je enkele projecten bekijken waarin wij dit hebben toegepast.

SENSE
bliksem bliksem

Onderzoeken wat er echt aan de hand is. Waar zit het probleem nu echt? Niet alleen vraag en antwoord, maar samen doorleven. Resultaat van deze fase is een duidelijke en alomvattende probleemstelling die we gaan aanpakken in de volgende fase!

STRATEGIZE
bliksem bliksem

Samen een passende strategie bedenken die jou past. Wij stellen een squad samen die aan de slag gaat met de probleemstelling voortkomend uit de Sense fase.. Creativiteit wordt ingevlogen, wij duwen werkelijk alle ideeën naar binnen. In deze fase is niets fout en is “The Sky The Limit!” Wij rusten niet voordat we een krachtige aanpak hebben en maken een Plan van Aanpak met duidelijke taken, rollen en verantwoordelijkheden.

SCRAMBLE
bliksem bliksem

Aan de slag; dat is het enige wat nu telt. Knallen, knallen, knallen. Meters maken, aan de afspraken houden en resultaten boeken. Wij werken mee, begeleiden het proces en duwen vooruit waar nodig.

STRENGTHEN
bliksem bliksem

Je hebt resultaat geboekt. De plannen zijn werkelijkheid geworden en je ziet dat het werkt. De echte kracht is nu om dit vast te houden. Wij helpen je daarbij. Want stilzitten is geen optie. Samen zetten we dit neer en we vertrekken pas als jij en de organisatie het zelfstandig hoog kunnen houden.

CASESbliksem

Agile is mooi in zijn eenvoud! Maar hoe ga je als HRM professional nu de omslag maken naar dit gedachtengoed? Wij geloven in jezelf goed voorbereiden, uitgebreid kennis maken met agile (en in dit geval Scrum) door simpelweg te doen. Een enerverend proces waar onze expertise volledig wordt benut en we bijdragen aan de wendbaarheid van de mens en de organisatie!

“Nieuwe collega! En graag een persoon die de juiste skills heeft en volledig past in de cultuur die wij hebben neergezet als Microlab.” The Disruptors begeleiden het proces! Wij zetten in op een beleving. Een strak georganiseerde selectiedag is de ultieme climax van het vinden van een toptalent. Regisseren, uitvoeren, details en resultaat bereiken zetten wij centraal in deze Hiring Journey.

Hoe laat je als megagrote uitgeverij zien wie je echt bent? Zodat je de juiste talenten aanspreekt en jouw doelgroep niet meer om je heen kan? In samenwerking met liveonthejob.com vormen we een puur beeld van de organisatie, afdelingen, rollen en vacatures. Centraal staan de elementen van Employee Experience en dat zetten we om naar een Employee Value Proposition.

De Frontrunners van het NOCNSF hebben net zoveel energie als The Disruptors. Zij lopen voorop binnen het NOCNSF op gebied van innovatie en creativiteit. Dit om deze thema’s een plek te geven in alle grote sportbonden binnen Nederland (o.a. KNVB, KNLTB, KNWU). The Disruptors hebben Design Thinking en The Heroes Journey neergezet. Twee onderwerpen die bijdragen aan innovatie en creativiteit. Een intensieve dag die letterlijk 1 week later impact maakte bij de KNVB! Want wat je leert, kun je de volgende week inzetten.

Een krachtige en strakke visie 2030 was de aanleiding voor Gemeente Valkenswaard om ook het Strategisch HRM plan vorm te geven. Na een zeer uitgebreide onderzoeksfase aan de slag gegaan met Design Thinking. Samen een actieplan opgesteld dat 8 thema’s vormgeeft in 2019. Vernieuwend, soms confronterend maar vooral pragmatische activiteiten om mee aan de slag te gaan. Gemeente Valkenswaard omarmt het Plan van Aanpak, waardoor HRM de visie 2030 kan najagen met de organisatie.

Strategische Personeelsplanning draagt bij aan het behalen van de doelen van jouw organisatie. De juiste talenten op de juiste momenten op de juiste plek… Maar waar begin je dan? Tijdens een optreden in het vernieuwde Tivoli in Utrecht namen wij het gehele HRM team van het Openbaar Ministerie mee in een beleving die allen zintuigen prikkelden. Geluid, film, tekst en emotie werden overgedragen in een beklemmende en bevrijdende workshop. Die belevenis konden we daarna direct toepassen in een werkvorm met het thema Strategische Personeelsplanning. Belevenissen en emoties beklijven. Nu omzetten naar daden!

Een scale up in hartje Strijp! Zij groeien hard en willen dat HRM past in de huidige tijd en de medewerkers van WAES centraal zet. Wij helpen door de HRM Architectuur van scratch af aan op te zetten. Zo ontwikkelen we een feedbackgame op basis van gamification, knallen een onboardingproces neer en begeleiden het geheel als Scrummaster. Wij bouwen mee aan de toekomst van WAES. Volgens WAES zijn we ‘om te zoenen!’

Wat doe je als je verjonging, creativiteit en resultaat wilt bereiken? Je belt The Disruptors en zij creeeren een concept dat daar bij past. Boven formatief (wat? – kan dat?) nemen we drie Superhelden aan! Deze Superhelden zijn zelf verantwoordelijk voor het creëren en vinden van werk, voor behalen van resultaten en voor toegevoegde waarde. Een verrassing voor de organisatie, een krachtig initiatief om anders na te denken over de bezetting. Coördinatie, begeleiding van de Superhelden en implementatie namen wij voor onze rekening. En natuurlijk zijn de Superhelden door een Hiring Journey gereisd (zie ook project Microlab).

Soms heeft een organisatie tijdelijke kracht nodig. Achmea en Renewi hebben ons gevraagd om die tijdelijke kracht te leveren. We helpen mee op HRM thema’s als change, recruitment, HR Cycli – maar dan wel Disruptor Style .