Heroes Journey The Disruptors pijl

Bram en Kai. Twee jongens uit Eindhoven, de een wat jonger dan de ander. Geschoold in HRM en altijd hard aan het werk om hun baas te helpen met de best mogelijke HR-dienstverlening die er maar bestaat. Alles volgens het boekje; want zo hebben ze het geleerd op school.

Bram en Kai ontmoetten elkaar bij Yacht en hadden regelmatig gesprekken over het vak HRM. Tijdens één van deze gesprekken, ditmaal over de nadelen van de beoordelingscyclus, realiseerden zij zich dat HRM zoals we dat nu kennen zijn werk heeft gedaan maar ook zijn tijd heeft gehad…. Het is klaar nu, het moet anders!

Tegelijkertijd hadden ze het gevoel dat de onderwerpen groter waren dan zijzelf in hun kleine wereld. Ze voelden zich als David tegen Goliath, als underdog tegen de grote ‘slechterik’. Als Don Quichot tegen de windmolens…

Het vergelijk met de superheldenwereld kwam op tafel… Het kwaad verslaan zoals Batman dat doet in Gotham-City… Ze realiseerden zich op dat moment dat ze zelf de sleutel waren om het anders te doen. Maar hoe dan? Waar begin je? Hoe kom je van discussie naar daden?

Ze hadden meer inzicht nodig. Ze zijn door heel Nederland gereisd op zoek naar antwoorden. Inspirerende en vooruitstrevende organisaties bezocht. Onderweg hebben ze veel boeken gelezen van inspirerende mensen en hun verhalen zoals: Ricardo Semler, Simon Sinek, Laszlo Bock, Daniel Pink, John Kotter, Frederic Laloux, Jan Bommerez, Wouter Hart en nog vele anderen.

Door alle gesprekken en inzichten waren ze e rvan overtuigd geraakt dat ze de sprong in het diepe moesten maken. Een eigen organisatie opstarten die als belangrijkste drijfveer heeft om organisaties te helpen HRM echt te innoveren. De superheldenstrijd tegen het kwaad; het traditionele HRM in de vorm van beoordelen, functieprofielen en klassieke sollicitatieprocedures.

Het begin was gemaakt, ze vestigden zich in Microlab op Strijp- S in Eindhoven. De eerste opdracht was direct een hele grote en toen kwam de derde Disruptor Marnik aan boord. Echter…. Met de groei en het opportunisme wat daarbij hoort, kwamen ook de eerste obstakels… 

Wat was nu precies de kern van de organisatie? Is het consultancy? Is het inspiratie? Hoe wordt de tijd verdeeld? Hoe wordt de opbrengst verdeeld? Hoe gaan we de meeste impact hebben?

Door de eigen disruptie te organiseren in de vorm van kritische business coaches kwamen de antwoorden op hun vragen langzaam bovendrijven. Dat ging gepaard met tranen, een lach maar leidde vooral tot enorme kracht om verder te gaan. The Disruptors raakten de bodem, vonden kracht en pakten door. Iedere dag worden ze sterker en het verbond kreeg een nieuwe vorm.

Het bestaansrecht van The Disruptors is hierdoor verstevigd. En dat maakt hun drang om de wereld te verbeteren alleen nog maar groter. Inmiddels rollen de opdrachten binnen, maken we impact bij klanten waar we van droomden en zijn we uitgegroeid tot een team van 6 Disruptors.

We weten wie we zijn, we weten wat we kunnen maar nog belangrijker; we geloven in wat we doen! Doe jij mee?